Tjen penger som en interiør-designer

Forskjellen mellom tjenester for kjente og en forretningside for å jobbe hjemmefra, er å faktisk ta betalt for tjenesten. Mange føler de er kommet i en situasjon hvor de ikke kan ta betalt fra bekjente fordi de synes de skylder dem en tjeneste, og mange andre bestemmer seg for at man ikke vil ta betalt av bekjente. Hvis man havner i denne fella, så kan man ha fått en utfordring i forhold til å jobbe hjemmefra. Hvis du har en egenskap som andre ønsker å benytte seg av, så er sjansen stor for at det finnes personer som er villige til å betale for denne tjenesten slik at du faktisk kan endre dette til ditt levebrød, hvis du ønsker det.

I alle bransjer så er dette problemstillingen man står overfor. Skal jeg tilby min kunnskap som en vennetjeneste, eller skal jeg gjøre dette om til mitt levebrød? Det de fleste oppdager når de begynner å ta betalt for en tjeneste de behersker, er at selv bekjente er villige til å betale for at du skal hjelpe dem med denne tjenesten i stedet for at de skal benytte seg av ukjente for samme eller høyere betaling.

For eksempel er det viktig uansett bransje å bestemme seg for at man ikke tilbyr tjenesten gratis. Hvis man gjør det, så vil man legge til rette for å utradere forretningsmuligheten. Dette er for eksempel et kjent konsept for musikere. Hvis man spiller gratis, er det liten sjanse for at man blir hyret inn for betaling av noen andre senere. Da formidles ryktet raskt om at man gjør dette gratis, og neste gang vil noen andre be om at du spiller gratis igjen.

Hvis du bestemmer deg for at du vil tilby dine tjenester som interiør-designer, så følger her noen forslag til hvordan du kan gå frem. Benytt de muligheter som finnes for å komme i kontakt med relevante kunder. Har du en Facebook-konto, en Instagram-konto eller en annen mulighet for å opplyse folk om at du tilbyr denne tjenesten, så benytt deg av dette. Hvis du gjør informasjonen interessant, så vil dine venner raskt formidle den videre til sine venner, og du har en gratis mulighet for å formidle at du tilbyr tjenesten.

Steg 1 – Finn ut av problemet deres

Når du kommer i kontakt med en kunde, så er det viktig å ha en plan for å videre tilby dine tjenester. Første steg i en prosess for å tilby dine tjenester som en interiør-designer, er å løse en problemstilling for dem som kontakter deg. Ikke alle ønsker en komplett design av hjemmet sitt, men de fleste har en problemstilling som er begrenset til et mindre område av boligen sin. Hvis man skal få hjelpe med problemstillinger som dukker opp, så er det viktig å fokusere på det en potensiell kunde ber om. Hvis du ser andre muligheter, så behold dette som en mulighet for videresalg etter at første del er levert slik at du ikke mister tilliten du har bygget opp.

Steg 2 – Tilby et overblikk over problemstillingen

Når du har funnet ut av problemet, er neste steg å gi kunden et overblikk over mulighetene. Dette gir dem muligheter til å ta et valg i forhold til om de ønsker at du skal utføre jobben for dem.

Steg 3 – Hvordan få betalt for utførelsen

Siste steg er å sikre at du går inn i en situasjon hvor du får betalt for oppdraget. Det er lett å si at man utfører jobben som en vennetjeneste, men det kan man ikke bygge en virksomhet på. Det er viktig å pris-sette sin tjeneste slik at man ikke ender opp med å tilby tjenesten gratis og at kundene forventer at du vil tilby dem tjenesten gratis også. Hvis du ønsker mer info om å jobbe hjemmefra, så kan du sjekke www.plusspenger.no for mer informasjon.