Slik velger du den beste sengen for deg

Seng

Alle skal ha en god seng. Det er det ingen tvil om. Men det finnes mange forskjellige typer senger, så hvordan finner man den som passer best for seg? Nedenfor kikker vi litt på forskjellige typer senger, og ser på hvilke som passer til hvem.

 

Hard eller myk madrass

Uansett om du velger å kjøpe en rammemadrass, kontinentalseng eller elevasjonsseng, så melder spørsmålet seg om hvor fast den skal være. Mange mennesker kjøper en seng som er mykere enn den burde være. Det er egentlig ganske naturlig, for når man er i butikken og prøver forskjellige typer madrasser, så virker det ekstremt behagelig med en myk madrass. Du skal likevel huske på at du kun har prøvd madrassen i noen få minutter, og etter en hel natt så kan opplevelsen fort fortone seg annerledes.

 

Valg av rammemadrass

Rammemadrasser er ofte en billig variant når man skal kjøpe seng. Hvis du velger en rammemadrass, er det viktig at du velger en madrass med fler enn ett lag med fjær. Et lag med fjær gir nemlig ikke den riktige støtten. Det skal enten følge en toppmadrass med, ellers skal du kjøpe en toppmadrass i tillegg til madrassen. Rammemadrasser er et godt valg for studenter og andre uten de store økonomiske ressursene.

Valg av kontinentalseng

Når man velger en kontinentalseng, så vil man gjerne sove som en konge eller dronning. Det er hele tre lag med madrasser som gjør at du får en fantastisk liggekomfort, og en skikkelig god nattesøvn. I tillegg til å være komfortabel, er den også flott å se på, og som nesten lokker deg i søvn. Uttrykket ”stå opp” er også et passende uttrykk, når det kommer til kontinentalsenger, fordi sengene er så høye at man aldri behøver å bøye seg ned – hverken ut av sengen eller inn i sengen.

Valg av elevasjonsseng

Elevasjonssengen har den store fordelen, at man kan heve og senke både overkroppen og fotenden. Hvis du er en av dem som liker å se litt TV før du skal sove, så er dette helt perfekt for deg. Elevasjonssengen er også perfekt hvis du har problemer med ryggsmerter, snorker, har urolige ben eller er gravid. Denne typen er selvsagt litt dyrere enn de andre sengetypene, men man skal huske på at de som oftest holder i 10–15 år.

Det er uten tvil viktig med en god seng. Det er husets viktigste møbel, og pengene vi bruker på en seng er i prinsippet småpenger, hvis man tenker på hvor mye tid vi tilbringer i den. Hvis du har lyst til å vite mer om de forskjellige sengetypene, så behøver du ikke å lete; du finner det her.