Skjønne innendørs og utendørs rom

Det er vanskelig å flytte til et helt nytt sted. Kanskje går man fra en stor enebolig til en leilighet i byen. Alt nytt skal håndteres ganske fort, da innflytting er en tung prosess. Men det er også viktig å huske på at det aldri er for sent å få det fint i og utenfor hjemmet, selv om huset er fullt av gammelt skrot.

Det er mulig å få både skjønne inne-rom og en hage som bugner av vakre blomster og vekster. Men det krever litt tålmodighet, en god del ståpåvilje og en klokketro på at det man gjør blir bra. For hvem bestemmer hva som går an og ikke? Det er en selv. Men det er også en grunn til at eksperter er det og ikke alle andre forståsegpåere.

Smarte hjelpemidler

Det er ikke bare en håndbok for interiør og dekorering av hus og hjem, det fins mange. Derfor er interiørmagasiner og lesestoff noen av de beste kildene til å skape skjønne omgivelser i og utenfor hjemmet. Det kan være Bo og Hjem, Boligguiden, Rom123, Vakre Hjem og Lev Landlig. Her finner man utrolig mange flotte løsninger i skjønne hjem. Grunnen til at slike magasin er et godt utgangspunkt, er rett og slett for å gi mange ideer på en gang. Ingen hus og hjem er like, og det gjelder også for den egne smaken man har. Kanskje synes man ikke de oransje gardinene faller inn med sin egen smak, eller man finner ut at de grå man har liggende gir et mer innbydende inntrykk.

Det er også mulig å dra på visninger. Grunnen til det er at husene er strippet for mye av det som er plassert rundt til daglig, og gir en ryddigere versjon av seg selv. Visninger er ikke utelukkende for dem som vil kjøpe leiligheten, men også for alle andre. Dessuten er ofte husene dekorert av interiør-eksperter som hjelper huseieren til å selge boligen.

Mange får også inspirasjon av å se på venners hus. Men husk på at det kan bli litt rart å ha dem på middag neste gang om dere har brukt det samme designet til punkt og prikke. Da er det bedre å snappe opp enkelte løsninger og implementere dem i egen bolig.

Messer og arrangement

Det arrangeres flere messer for dem som er interesserte i skjønne omgivelser i hus og hjem. Boligmessa er kanskje den mest kjente og den blir avholdt i forskjellige byer land og strand. Det er ofte kjent tv-personligheter som dukker opp også, slik som sinna-snekkeren Otto Robsahm og designer-spiren Kjersti Bergersen. Her kan man få tips til oppussing og renovering.

En boligmesse har mange nye løsninger innenfor design og interiør også, og det er ofte disse nye trendene de vil få fram. Nye trender hjelper til å se ting på en helt ny måte på, selv om den benytter gamle og velkjente metoder.

Det er bare å komme i gang

Det største problemet mange sliter med er å komme i gang. Først er det en leken tanke som begge er med på, så går det over til misnøye og uenigheter fordi ikke alle forstår hva det innebærer. Skal man gjøre det fint i hus og hjem må man være villig til å leve litt ukomfortabelt en stund. Det er snakk om å flytte alle møbler ut på terrassen og skifte gulvbelegg, rive kjøkkenet eller sette opp nytt bad. Det man må gjøre er å sette opp den planen som begge snakket om.