Nytt liv til badet

Bad

Mange får hjertebank og klamme hender når man tenker på å gå i gang med å pusse opp badet. Det er selvfølgelig fordi baderommet er et av de rommene i huset hvor det ene vesle renovasjonsprosjektet raskt fører til det neste. Plutselig har man brukt alt for mange penger, og kanskje til og med stiftet mer gjeld – men fortvil ikke – det finnes også rimelige måter å gi nytt liv til badet på.

Heng skapene opp på veggen

Hvis du mangler oppbevaring på baderommet ditt, så behøver du ikke å gå ut og investere i helt nye baderomsmøbler laget spesielt til badet. Noen helt alminnelige hyller eller gamle trekasser kan saktens løse problemet. Hvis du i tillegg maler dem i kreative farger, kan de virkelig være med på å gjøre susen på badet.

Vær tro mot perioden

Hvis badet helt klart er fra 60-. 70-. eller 80-tallet, så kan det lønne seg å være tro mot nettopp den perioden rommet er fra. En gjennomgripende renovering kan koste fryktelig mye. Hvis du prøver å endre utseendet med noen få moderne tiltak, så kan det ofte se halvferdig og klossete ut. Finn derfor heller noen flotte stil- og designikoner fra denne perioden, og forvandle det til en hyggelig tidslomme. På den måten kan du også spare opp til drømmebaderommet.

Legg til annerledes og praktiske møbler

Mange synes det er rart å ha møbler på badet. Argumentet er ofte at det ikke er et sted man skal oppholde seg, med mindre man har et konkret ærend der inne. Det er nå likevel slik at vi bruker fryktelig mye tid på badet, og spesielt barnefamilier kan ha nytte av at det er et rom med flere funksjoner. Mamma kan legge sminke, pappa kan barbere seg, og vesla kan lese i en bok på benken. Prøv å se på dine og familien din sine behov, og tenk gjennom om kanskje et møbel kunne være en god idé. Klikk her og les mere om dusjvegger, dusjkabinetter og dusjbatterier.

Nye håndtak

De fleste baderomsmøblene er ganske nøytrale i uttrykket, bortsett fra håndtakene. Derfor kan det være en god idé å skifte dem ut til noe som er mer moderne. Du kan for eksempel finne flotte lærstropper, eller kanskje lage noen selv? Du kan også ta en tur på loppemarked og se om du finner noen flotte gamle håndtak som passer rett inn i retrostilen du er ute etter. Det eneste du skal huske, er å sjekke om håndtakene passer til de eksisterende hullene i dørene og skuffene.