Invester i egen helse

kontorstol

De fleste har mange av dem gjennom livet. Ja, kanskje flere enn vi skulke ønske oss. Du vet, de lange arbeidsdagene foran pc-en eller de sene studiekveldene med hodet i bøkene. Allikevel er det svært få mennesker som reflekterer over viktigheten av en god kontorstol før det er for sent, altså når ubehaget melder seg etter en intens arbeidsøkt, eller enda verre, ryggproblemene.

Tenk bare over hvor mange timer mange av oss tilbringer i slike stoler. Det er ingen underdrivelse å si at en god eller vond kontorstol har en direkte effekt på vår trivsel og produktivitet i hverdagen. Det er faktisk vanskelig å konsentrere seg om det man skal gjøre hvis man sitter ubehagelig. Enda verre om man må hanskes med vondter man pådrar seg rundt om i kroppen. Å investere i riktig kontorstol er derfor ikke bare å kjøpe et møbel, men en mulighet til å investere i egen velvære og helse.

Det kan hende du er student på utkikk etter møblement til din første hybel, eller en bedrift sjef som skal innrede dine kontorer. Uavhengig av årsak kommer du mest sannsynlig til å tenke at en kontorstol blant annet er noe du må gå til anskaffelse av. Da er det et par ting som er viktig å huske på før du bestemmer deg for hvilken kontorstol som blir med deg ut av butikken.

Regulerbar

Først og fremst, vi er alle forskjellige, og vi kommer i forskjellige lengder og fasonger. Derfor er det viktig å se etter en kontorstol som kan tilpasses akkurat din kropp. Det er essensielt at kontorstolen enkelt gir deg mulighet til å stille inn blant annet riktig høyde og muligheten til å justere setedybden.

Riktig materiale

Det neste man må være obs på er materialet på stolen. Det spiller ingen rolle hvor flott moderne design en kontorstol har, om den etter en kort sitte periode oppleves hard og ukomfortabel. Ideelt sett anbefales det at en kontorstol skal være polstret i et «pustende» stoff. Dette for å hindre at man begynner å klø eller svette. På samme tid burde det være nok fyll i stolen til at den oppleves myk og støttende for kroppen.

Armlener

Armlener er valgfritt på mange kontorstoler. For å unngå skulder- og nakkeplager er det allikevel anbefalt å inkludere. Du bør se etter en kontorstol som gir mulighet til å stille de inn. Når de er justert riktig vil skuldrene være i en posisjon hvor de slapper av, og armene godt inntil kroppen.

Ryggstøtte

Sist, men ikke minst, så er det viktig med en kontorstol som tar vare på ryggen din. Mange velger med det i tankene å gå til innkjøp av en ergonomisk stol.

Lykke til!