Gaveideer til husets tenåring

Uansett om det er bursdag, jul eller en annen gaveanledning; å kjøpe gaver til en tenåring er ikke lett. De vet hva de vil ha og er ikke så sjenerte når det gjelder å si fra, dersom noe er feil.

Vi har samlet sammen noen forslag til gaver som nesten garantert vil falle i smak. Selv for de kresne. Gaveforslagene går fra det praktiske til luksus, fra sovesofa til nye sko, via opplevelser og ny mobiltelefon. Litt av hvert å velge mellom altså.

Sovesofa

Sovesofaen har virkelig fått sin renessanse de siste årene. Fra å være et møbel som hverken egnet seg til å sitte, eller sove i, finner man nå sovesofaer som er gode til begge deler. Faktisk så matcher de beste sovesofaene på markedet ofte senger av typen kontinentalsenger o.l.

Dessuten er det mange kule design å velge mellom.

Dette er den perfekte gaven til tenåringen som har vokst ut av soverommet. En tenåring som vil ha noe mer voksent – et sted å invitere vennene. Da er det bedre med en kul sovesofa, enn en rosa seng med enhjørninger på.

Se utvalget her.

Opplevelser

Det finnes mange gode gaveforslag av typen «hard gave», men å gå opplevelser er en sikker vinner. Gi noe som tenåringen aldri har prøvd før, som han / hun bare har skikkelig lyst til å prøve. Bruk litt tid på å finne noe som gir varig inntrykk. Eksempler på dette er rafting, juving eller kanskje å dykke med hvaler?

Felles for alle disse gavene er at det er fart og spenning, en god dose adrenalin – og så foregår det ute i naturen.

Søk etter opplevelsesgaver, så finner du mange gode utbydere av dette.

Nye sko

Ja, vi vet det. Dette høres ikke ut som den kuleste gaven, men ikke desto mindre, det er en nødvendig en. Dessuten, kjøper du sko til husets tenåring i gave, så er det kun du som har innflytelse på skovalget. Da har du sjansen til å kjøpe sko som ser bra ut, er gode å gå i og som attpåtil er solide. Hvor ofte får du den muligheten, når du er ute med tenåringen og shopper?

Sko som oppfyller alle disse kravene er ikke hverdagskost, men Ecco er et godt forslag til merke. Du kan se utvalget av ECCO-sko her.

Mobiltelefon

En splitter ny mobiltelefon, med alle mulige finesser og funksjoner. Du synes kanskje ikke det høres veldig spennende ut med ny mobil, men husets yngre garde – de blir aldri lei av nye mobiltelefoner. Og du trenger ikke engang kjøpe den nyeste iPhone’ for at det skal være bra nok.

For selv om de er gode, koster de også skjorta (opp i 11 000 kroners sjiktet).

OnePlus 5T er for eksempel vurdert til å være det beste i sin klasse. Og selv om denne er toppspekket, ligger den på bare halve prisen av det Apple skal ha for sin toppmodell. Det er en forskjell i pris som faktisk monner.

Nokia 8 er et annet eksempel på en telefon som er attraktivt priset.