Dekorering av kjøkken og stue

Mange tenker på dekor som en egen sjanger innenfor interiør og det er helt korrekt. Men dekor er i stor grad en personlig vurdering. Pynting på godt norsk, mens dekor også har elementer av en plan. Planen kan være å legge inn skjulte budskap, en rød tråd eller noe som virkelig vekker oppmerksomhet når nye mennesker kommer inn i stua.

Hvordan skal man dekorer kommer altså helt an på hvem som ser, men vi kan ta utgangspunkt i ulike innfallsvinkler for å se hvordan dekor kan endre romfølelsen i stue eller kjøkken. Har du et grått og kjedelig kjøkken kan tipsene være det som skal til for å friske opp i hverdagen. Og er stua det samme gamle oppholdsrommet, så gjør noe med det nå.

Sortere og arkivere

Mange slenger alt inn i hyllene uten tanke på ryddighet og orden. Prøver man seg på sortering kan det også hende man får en kald skulder. Sortering og arkivering kan likevel gi en helt ny romfølelse. Det er ikke bare fordi ting ser mer ryddig ut, men ting som passer sammen gir en helhet. Følelsen av orden er viktigere enn mange tror.

Men en helt annen ting som kan revitalisere kjøkkenet er å bruke effekten av noe oppsiktsvekkende. Det kan være en vegg i knalle farger, en ny benkeplate eller en kjøkkenøy. Alle disse tingene er med på å fornye kjøkkenet, som ellers var kjedelig og trist.

Skjulte budskap

Det er lov å være kreativ i sitt eget hjem. Mange tør likevel ikke eksperimentere for mye, i frykt for å bli latterliggjort eller få dårlige tilbakemeldinger. Men har du sett boka som egentlig er et lite vinskap eller trappa som skjuler et gamingrom? Det fins så mange artige påfunn der ute og du kan være den neste som lager en morsom vri på ditt hjem. Her er noen forslag:

  • Skjult bomberom under huset
  • Bruk av farger
  • Bilder som vekker en gitt interesse
  • Bokstaver i ulike rom

Det er mange måter å sende skjulte budskap, noe som er velkjent for dem som utvikler logoer. kanskje du kan lage en kode som bare du kjenner svaret til og som bare du vet sender et skjult budskap. Når man bruker litt kreativitet, blir også hverdagen litt mer interessant og spennende.

Ting som vekker oppmerksomhet

Stua er alltid et værelse som er vanskelig å dekorere. Her kommer mange smaker og stiler inn, og kanskje må det hele bli et slags kompromiss. Men har man litt humor og tør leke med fantasien kan man jo gjøre det helt store ut av det. Kanskje kan man få rekvirert en gammel telefonkiosk eller bruke en høvelbenk som tv-bord.

Gardiner er noe som er trygt å eksperimentere med fordi de er så lett å fjerne. Det kan være gardiner i en bestemt farge som skiller seg ut i stua eller gardiner med trykk. Er man United-fan så skal man også vise det, selv om naboen liker The Gunners.

Det skal være levelig i stua og på kjøkkenet, men det er lov å være skapende. Det vil gjøre både livet og designet bedre, selv om du har funnet på det selv. Noe kan man gjøre helt fint selv, sånn som å sortere og arkivere, mens andre ting må man finne inspirasjon utenfra. Søk i dine innerste fantasier også, her fins det masse spennende å ta av.