Alt du trenger for din nye bolig – gode tips for innredning og overhaling av ditt hjem

Om du nettopp har flyttet inn i ditt nye hjem, så vil du bli overrasket over hvor mye detaljarbeid som gjenstår. Det gjelder uansett om du har kjøpt et nybygg eller om du har overtatt en eldre bolig, med alle utfordringer som begge disse scenarioene innebærer.

Det viktigste er at du holder hodet kalt og puster med nesa, slik at du slipper å bli stresset av alt som du har forestående.

Vårt gode tips er at du starter på soverommet og jobber deg videre derfra

Et av de viktigste og mest undervurderte rommene i en bolig er som regel soverommet. Her tilbringer du som regel en tredjedel av livet ditt. Derfor er soverommet ganske viktig. Ingen andre rom i huset kan nemlig skryte av å ha deg som gjest over like lang tid.

Grunne til at vi ikke tenker så mye over dette, er jo at vi gjerne sover mens vi oppholder oss på soveværelse, og at vi derfor undervurderer rommets viktighet, på grunnlag av vår nær komatøse tilstand.

Om du er ny i din bolig, burde første målsetning være at du skaffer deg en ordentlig seng, med en god overmadrass, som tar vare på ryggen din, på søvnen og på den gode hvilen. Når dette først er i orden, og du kan sove godt på natten, er tiden også kommet for å komme seg videre.

Har du ett kjøleskap, har du en TV, så har du alt du trenger for å leve…

De neste to tingene på ønskelisten er gjerne et effektivt kjøleskap, så vel som en TV, samt en sittegruppe for stuen. Ett bord som man kan spise ved, er også som regel et must. Men i hvilken rekkefølge skal alle disse tingene kjøpes inn, og er det mulig å få dem billigere et sted?

Om livet har lært oss noe, så er det at verden er full av billige brukte møbler, noen ganger så billige at mange folk bare ønsker å bli kvitt dem, men har latt være å kaste møblene, fordi noen jo kunne få bruk for dem.

Ved siden av gavmilde venner og slektninger kan det være lurt å besøke bruktbutikker som fretex.no. Her kan du for en rimelig penge sikre deg møbler som gjerne er mer solide enn dem du i dag finner i billige møbelforretninger, samtidig som at noen møbler fra femtitallet også bidrar til litt ekstra varme og stemning i en bolig, om den er gammel eller ny i seg selv. Enten har du en kontrast, eller noe som harmonerer med resten av bygningen.

Neste møbel på ønskelisten er kanskje noen større skap, noe som det også finnes nok av i verden. Du kan med stort hell få tak i gamle skap av massivt tre, i stedet for å kjøpe et som er nytt og dyrt, og laget av mindreverdige råvarer, som sponplater og presset papp.

Forbered deg på at det kan ta noen måneder før du virkelig har flyttet inn

Når de store tingene først er på plass, så begynner vanligvis alt av små-pill, som å henge opp bilder og fotografier, feste hyller til veggene, og å skaffe alle småtingene som mangler på kjøkkenet. Du må finne de riktige teppene til foran badekaret, så vel som en dørmatte og en ny postkasse.

Selv om det er småting, er det disse tingene som stjeler mye av din tid som ny boligbesitter. Du kan belage deg på at det tar noen måneder før alt er i water, og så lenge må du bare smøre deg med tålmodighet.