Alle dører er viktige

Ytterdører

Det finnes veldig mange fine dører der ute. Er du en kar som liker en fin dør? Da kan det være greit å følge med her. Har du en dør som du liker kan det være greit å holde fast til akkurat den døren. Det er ikke like lett å finne billige, flotte ytterdører som man kan kunne tenke seg å bruke akkurat der og da.

Før vi fortsetter å snakke om dører kan det være greit å ta et skritt tilbake. Hvor mange dører finnes det og hva slags dører har vi? Det finnes generelt sett to type dører. Disse kalles for innerdører og ytterdører. Hva er så en dør som vi bruker inne? En innerdør er en dør som vi kun bruker inne i et hus. Disse dørene er ofte litt tynnere og kan være løftet litt over bakken. Detten for å la luften komme og gå inn og ut av rommet. Det er viktig med god flyt av luft i rom slik at de ikke tar helt kvelden. Liker du dører i ditt hus kan du kjøpe deg innerdører for bruk inne. Disse kan maler og gjøres fine.

Ytterdører er dører som er kraftigere. De må tåle at noen prøver å bryte de opp og de må tåle at noen banker hardt på dem. Ytterdører skal også kunne tåle tøft vær og også tåle en brann. Det må være dører som ikke brenner så lett. Har du noen gang tatt med deg en ytterdør et sted? Nei, sikkert ikke. Det er dører som er tunge for å stå i mot alt dette. En ytterdør er da med andre ord en tung dør.

Det finnes ytterdører i flere prisklasser. Liker du dører som er tunge finner du mange av dem. Hvis du liker dører som er lettere er det heller ikke noe problem. Mange av disse dørene er i metall eller på andre måter i andre materiale. Det beste med ytterdører er at de kan bruker inne også om du har en til overs. Metalldører er de sikreste men ikke nødvendigvis de peneste. Hva slags dør du bruker hjemme hos deg kommer helt an på hva du selv bruker og hva du selv ønsker. Se deg litt rundt og tenkt litt over hva andre bruker. Du kan lære mye av å se på hva andre bruker og hva andre synes er fint. Lykke til med dørjakten.