8 raske og enkle måter å få hagen din til å se fantastisk ut!

Sa du at hagen din ikke akkurat er en fryd for øyet? Ikke fortvil. Det finnes mange enkle måter å forbedre og kle opp hagen på som ikke krever lange helger med hardt arbeid.

Ta den mer avslappede tilnærmingen med våre 8 raske og enkle måter å få hagen din til å se fantastisk ut!

1. Screening

Hvis det finnes et område i hagen din som ikke kommer til å se bra ut, uansett hva du gjør – det er kanskje en kompostbinge – er screening en rask og enkel måte å skjule den på.

Piletre er et fantastisk valg hvis du liker et litt rustikt utseende; Bambus fungerer også godt med en mer moderne stil. Begge er enkle å jobbe med og gir hagen din en umiddelbar ansiktsløftning.

2. Lagring

Hvis du pleier å bruke mye hageutstyr, kan et smart lagringsalternativ være en livredder når det gjelder å holde hagen din ryddig dag for dag. Bøtter, griller, puter og barnas leker kan gjøre at hagen din ser rotete ut over tid uten at du egentlig registrerer det. Et godt lagringsalternativ gir mer plass på kort tid.

Hagekister er et godt valg fordi de ser bra ut og ikke tar for mye plass. Det finnes også mange flotte alternativer – kremfarget finish eller eike-effekt vil legge til en stilig touch til hagen din, så vel som å være praktisk.

3. Potteplanter

Ikke spesielt grønne fingrer? Ikke tenk at du må leve uten fargene og teksturen som planter kan tilføre hagen din.

Hengende kurver eller ferdigbehandlede beholdere vil straks gi liv til ditt uteområde, spesielt om våren og sommeren. Alt du trenger å gjøre er å finne et sted å sette dem og holde dem tilstrekkelig vannet.

4. Kanting

Hvis du har en plen, kan det være vanskelig å vedlikeholde et manikert utseende. Ved å lage noen gresskanter, vil du dele opp hagen din nå og i løpet av de kommende årene.

Tre-, metall- og steinsorter, du kan velge noe enkelt – flott for et minimalistisk utseende – eller mer en utsmykket, dekorativ stil for å virkelig kle opp hagen din.

5. Gi hagemøblene dine en oppdatering

Enten du har arvet en trebenk eller bare har hatt det samme trebordet og stolene i mange år, hvis de er i anstendig tilstand, kan bare noen strøk med lakk forvandle dem helt – også hagen din.

Sørg for å gi veden en god sliping først. Deretter kan du også male dem. Pastellfarger er spesielt effektive for en vårlig følelse.

6. Nye hagemøbler

Et litt dyrere alternativ er å kjøpe nye hagemøbler, en av de raskeste måtene å legge til et luksuriøst utseende til uteområdet ditt. Hvis du vurderer a kjøpe nye hagemøbler, finner du dette i mange størrelser og stilarter, forskjellige hagebord med parasoll eller hagebord som ikke tar mer plass mer enn et cafébord. Se stort utvalg på Unoliving.no.

I disse dager handler det ikke bare om terrassebord og matchende stoler. Lounge-stil hagestoler og sofaer er både komfortable, uformelle og elegante. Perfekt for å gjøre hagen din god og avslappende gjennom hele dagen.

7. Fake det!

Hvis du mangler en plen, men ikke er sikker på om du vil legge en, er kunstgress en morsom og utrolig enkel måte å få hagen din til å se bra ut på kort tid.

Du kan kjøpe ruller med kunstgress fra ditt lokale hagesenter eller til og med noen supermarkeder. De er ganske billige, ser alltid perfekt grønne ut og gir hagen din en morsom sommer-makeover. Dette er også en nyttig måte å se om du virkelig ønsker å investere mer tid og penger på å få “the real thing”.

8. Belysning

De fleste av oss har en tendens til å bare tenke på hvordan hagen vår ser ut om dagen, men god belysning kan gjøre det mulig å bruke hagen din senere på kvelden også- eller få den til å se flott ut fra huset.

Hvis du tenker på å sitte i hagen sammen med venner om kvelden eller ha et hageparty eller ti, velger du en kombinasjon av utendørs varmeapparat og lys – selv sommerkvelder kan være kalde nok til å gjøre det til en nyttig investering. Alternativt legger spotlighting til en øyeblikkelig glamorøs atmosfære til hagen din.